Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, August 24, 2010

Stadsbestuur Volgograd Russische kampioen corruptie

Het stadsbestuur van Volvograd spant de kroon op het gebied van corruptie. Dat heeft de Russische premier Vladimir Poetin gezegd. De plaatselijke en regionale overheid hebben volgens Poetin het voorbije jaar zinloze uitgaven gedaan voor een bedrag van in totaal 13,5 miljard dollar. Het stadsbestuur van Volvograd heeft het voorbije jaar het grootste aantal bouwgronden ter beschikking gesteld van zijn ambtenaren en familieleden. Poetin merkte daarbij op dat uit een rapport van de openbare aanklager van Volvograd is gebleken dat de voorbije tweeënhalf jaar in totaal zeshonderd percelen land ter beschikking waren vrij gekomen. Daarvan bleken er echter slechts achtentwintig naar vastgoedontwikkelaars gegaan.

De resterende percelen bleken in handen van ambtenaren en hun familieleden terecht gekomen te zijn. Poeten merkte op dat dit soort praktijken moet worden uitgeroeid. Hij beloofde dat de federale overheid over het hele land de strijd tegen deze corruptie zou aangaan. Indien dit soort managementtechnieken wordt gehandhaafd, zal goedkoper woningbouw in Rusland volgens hem nooit mogelijk worden. Plannen van de regering om betaalbare woningen te bouwen, is er eigenlijk compleet mislukt. Tijdens een vergadering met de lokale bouwsector, zouden daarover veel klachten zijn geformuleerd bij Poetin. Roman Grebennikov, burgemeester van Novograd en lid van de partij United Russia, heeft niet officieel gereageerd op de klachten.

Woordvoerders van de burgemeester benadrukten echter dat er inmiddels de nodige stappen werden ondernomen om de situatie bij te sturen. Daarbij werd opgemerkt dat nog voor het einde van de maand tweeëntwintig percelen zouden worden geveild. Poetin heeft ook stedelijke en regionale toplui over het hele land veroordeeld wegens het nutteloos uitgeven van een bedrag van 13,5 miljard dollar, vooral in de sectoren van het openbaar onderwijs en de gezondheidszorg. Hoe meer er in die sectoren wordt geïnvesteerd, hoe minder efficiënt de gelden volgens Poetin worden besteed. Volgens Viktor Basargin, minister van regionale ontwikkeling, werd op die manier meer dan 6 procent van de totale regionale en gemeentelijke budgetten verspild.

Het Russische kernkabinet besliste zopas om een extra bedrag van 1 miljard roebel ter beschikking te stellen van twintig regio's om lokale activiteiten te stimuleren. De lokale en gemeentelijke besturen hebben het voorbije jaar volgens Poetin hun personeelsbestand met ongeveer 4 procent teruggeschroefd.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home