Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 21, 2010

Rusland wil geen dubbelganger van Dmitry Medvedev


De Russische Federal Anti-Monopoly Service heeft een reclame-campagne met een dubbelganger van de Russische president Dmitry Medvedev verboden. Een woordvoerder van de Russische concurrentie-autoriteit stelt dat ook de bevolking gedegouteerd was door de campagne en te kennen gaf dat het niet ethisch was om het gezicht van de regerende president in een reclame-campagne te gebruiken. Het betrokken bedrijf heeft aangekondigd om tegen de beslissing in beroep te zullen gaan. Andrei Negonov, hoofd van de marketing-divisie van het betrokken bedrijf, merkte wel op dat de opschudding van naambekendheid van de onderneming gevoelig heeft doen stijgen.

"Het bedrijf Stroibat, toeleverancier voor de bouwsector uit Kirov, had een dubbelganger van president Dmitry Medvedev ingehuurd voor een reclame-campagne," merkt de Russische krant The Moscow Times op. "De Russische concurrentie-autoriteit heeft echter beslist dat de reclame weer van de billboards moesten worden gehaald. Ook een televisie-spot mocht niet langer worden uitgezonden. Tientallen burgers zouden zich over de campagne hebben beklaagd." De concurrentie-overheid stelde dat de campagne de reclame-wetgeving overtrad. Daar wordt immers bepaald dat geen vermoeden mag worden gewekt dat politici en ambtenaren de gepromote producten zouden ondersteunen.

Bovendien wordt opgemerkt dat de campagne door het opvoeren van een autoriteit aan het publiek wou laten uitschijnen dat zijn producten en diensten superieur zijn aan die van de concurrentie. De concurrentie-autoriteit voegde er aan toe dat ook het reclamebureau Tom Garrett, dat de campagne heeft ontwikkeld, zou worden vervolgd. Een veroordeling zou het bureau een boete van 130 dollar tot 660 dollar kunnen opleveren. Tom Garrett ontkent echter de aantijgingen en zegt dat er geen bewust gebruik gemaakt werd van het beeld van Medvedev. Er wordt opgemerkt dat er voor de commercial een casting werd gehouden onder het personeel van Stroibat, waarbij Mikhail Fomin werd geselecteerd. Fomin geeft wel toe dat hij sterk op de president gelijkt.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home