Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 12, 2010

Recordomzet voor voetbalclub Bayern München

De Duitse landskampioen Bayern München zit op koers om zijn gebroken boekjaar af te sluiten met een recordomzet van 350 miljoen euro. Het vorige record werd drie jaar geleden gerealiseerd, toen een omzet van 286,6 miljoen euro werd opgetekend. Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van de Duitse voetbalclub, stelt dat Bayern München voor de eerste keer in zijn geschiedenis een omzet van meer dan 300 miljoen euro kan incalculeren. Met de inkomsten van het voetbalstadion Allianz-Arena zou daarbij een omzet van ongeveer 350 miljoen euro moeten kunnen gerealiseerd worden. Bayern München, dat tijdens het tussenseizoen niets heeft uitgegeven aan transfers, zal volgens Rummenigge voor het zestiende jaar op rij winstgevend zijn.

Bayern München heeft een bijzonder succesvol seizoen achter de rug. De club werd opnieuw landskampioen en won ook de Duitse beker. Alleen een overwinning in de Champions League ontbrak om de tripple te kunnen realiseren, nadat in de finale werd verloren van Inter Milaan. In tegenstelling tot een aantal andere Europese topclubs, doet Bayern München het echter ook financieel bijzonder goed. Een gedeelte van de financiële reserves van de club worden bovendien in een beleggings-portefeuille gestopt. Onder meer wordt belegd in aandelen van Deutsche Telekom. Wanneer abstractie gemaakt wordt van de financiële crisis, brengt die portefeuille volgens Rummennigge een uitstekende winst op.

"Die rente is uiteraard meegenomen, maar minstens even belangrijk is de zekerheid van de beleggingen," voert Rummennigge aan tegenover het magazine Focus Money. Hij voegt er aan toe dat de voetbalclub eigenlijk nauwelijks iets ondervonden heeft van de economische crisis. Merchandising, shirtsponsoring, licenties en business-seats en loges hebben zich volgens de voorzitter - die een economische opleiding heeft gehad en voor zijn komst als speler naar Bayern München in het midden van de jaren zeventig nog enkele tijd op een bank heeft gewerkt - op het niveau van vorig jaar kunnen handhaven of zelfs verbeteren. Alleen al de Champions League heeft Bayern München 50 miljoen euro opgebracht.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home