Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 27, 2010

Ook Qatar wil in Formule Eén stappen

Het emiraat Qatar wil het derde land uit het Midden-Oosten worden dat toetreedt tot de Formule Eén. Dat heeft Nasser bin Khalifa Al Attiyah, president van de Qatar Motor and Motorcycling Federation (QMMF), gezegd. Al Attiyah zegt er alle vertrouwen in te hebben dat het project met succes zal afgerond kunnen worden. Qatar voert op dit ogenblik werken uit aan het Losail International Circuit, zodat het zou kunnen beantwoorden aan de normen van de internationale autosportfederatie. Een woordvoerder van Bernie Ecclestone, de topman van de Formule Eén, zegt dat er gewacht wordt op een gedetailleerd rapport van de kandidatuur van Qatar.

"Het aantrekken van een evenement zoals de Formule Eén vormt duidelijk een onderdeel van het strategisch plan van Qatar," merkt Al Attiyah op tegen het magazine Gulf Weekly. "Qater beschikt over een schitterend circuit en er wordt op dit ogenblik gewerkt om het in lijn te brengen met de vereisten van de internationale motorsport. Inmiddels is al voldaan aan de basisvereisten en het project is al voor driekwart afgerond. Er moeten alleen nog een aantal kleine veranderingen en aanpassingen worden doorgevoerd." Al Attiyah zei een onderhoud met Bernie Ecclestone te willen organiseren wanneer het circuit helemaal klaar is.

Het Losail International Circuit werd zes jaar geleden gebouwd. Dat ging gepaard met een investering van 58 miljoen dollar. Het is de enige locatie in de wereld waar ooit een nachtrace voor motoren werd gehouden. "Onder meer de uitloopstroken op het circuit zijn inmiddels aangepast," merkte Al Attiyah op. Hij stelt dat Losail een vergunning wil krijgen als circuit van de hoogste categorie, met mogelijkheden om testsessies te organiseren. De Formule Eén is al zes jaar aanwezig in Bahrein en Abu Dahbi organiseerde in november vorig jaar zijn eerste race op het Yas Marina Circuit. Al Attiyah zegt dat het circuit al door een officiële inspectie is gecontroleerd. De delegatie zou onder de indruk geweest zijn van het circuit.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home