Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 24, 2010

Wereldeconomie heeft een Afrikaanse eeuw nodig

De verdere groei van de wereldeconomie zal afhankelijk zijn van de ontwikkeling van Afrika. Dat heeft de gewezen Britse premier Gordon Brown gezegd tijdens een toespraak in de Oegandese hoofdstad Kampala. Hij voegde er aan toe te willen zien dat het Afrikaanse continent zijn volledige mogelijkheden zou ontwikkelen. Hij had het daarbij over de creatie van een Afrikaanse eeuw. Cruciaal daarin staat volgens de gewezen Britse premier de verdere ontwikkeling van het Afrikaanse internet. Brown merkt op dat daarbij bovendien moet gestreefd worden naar een groei die gedragen wordt door het zakenleven in plaats van op ontwikkelingshulp, die volgens hem economische activiteiten vervangt.

"De toekomstige groei van de wereldeconomie en de tewerkstelling in de ontwikkelingslanden, zal volgens Gordon Brown bepaald worden door het benutten van de productieve mogelijkheden en het opdrijven van de consumentenvraag op het Afrikaanse continent," aldus BBC News. "Er is volgens Brown een alternatief voor een decennium van lage wereldwijde groei, die ervoor zou kunnen zorgen dat de ontwikkelingsbehoefte van Afrika en de groeiende behoeften van Europa en Amerika niet volledig kan vervuld worden. Het antwoord daarop is volgens Brown duidelijk. Nieuwe groeipijlers moeten volgens hem gezocht worden in Afrika, een continent dat volgens hem bijzonder veel potentieel en talent heeft."

Om de Afrikaanse landen te helpen, moeten de overheden volgens Brown de toegang tot breedband-internet stimuleren. Op dit ogenblik heeft minder dan 1 procent van de Afrikaanse bevolking toegang tot dat breedband-internet. De gewezen Britse premier voerde daarbij aan met een aantal partners samen te werken om een aantal experts terzake te verzamelen om een grote campagne op te zetten. Een snelle uitbreiding van het Afrikaanse internet zal volgens Brown een belangrijke impact hebben op de handel, de opvoeding en de transparantie van de politiek. Hij voegde er aan toe dat met ontwikkelingshulp vooral moet gestreefd worden naar de creatie van welvaart in plaats van op de bestrijding van de armoede.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home