Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, July 23, 2010

Real Mallorca wordt geschrapt uit Europese competitie

De Union of European Football Associations (UEFA) heeft beslist om de Spaanse club Real Mallorca voor het nieuwe seizoen uit te sluiten van een deelname aan de Europa League. De Spaanse club voldoet volgens de Europese voetbalfederatie niet aan de financiƫle voorwaarden voor een deelname aan een internationale competitie. In mei dit jaar vroeg de Spaanse club een vrijwillig faillissement aan. Real Mallorca zou een schuld tussen 50 miljoen euro en 60 miljoen euro hebben opgebouwd. Real Mallorca eindigde het voorbije seizoen op een vijfde plaats in de Spaanse competitie en was daardoor gekwalificeerd voor de Europa League. Indien Real Mallorca wordt geschrapt, wordt de opengevallen plaats ingevuld door Villarreal.

Volgens de Europese voetbalfederatie heeft een audit van experts uitgewezen dat Real Mallorca niet voldoet aan de gestelde vereisten om toegelaten te worden tot de Europa League. In een reactie merkt de Spaanse voetbalclub op verrast te zijn door de beslissing van de Europese voetbalfederatie. Er wordt aan toegevoegd dat nog nooit eerder een club in een gelijkaardige situatie de toegang tot de Europese voetbalcompetitie is geweigerd. De maatregel is volgens de club dan ook volkomen onbegrijpbaar en een grote ontgoocheling voor de supporters. Er wordt aan toegevoegd dat Real Mallorca zal onderzoeken welke legale stappen zullen kunnen worden ondernomen tegen de beslissing van de Europese voetbalfederatie.

Real Mallorca maakte in mei dit jaar bekend een vrijwillig faillissement aan te vragen, zodat de club haar financiƫle situatie zou kunnen saneren. "Zoals vele Spaanse club is Real Mallorca door steeds hogere transferkosten en spelerslonen steeds verder in de schulden teruggezakt," aldus het persbureau Reuters. "Uit een rapport van de University of Barcelona zou blijken dat de schulden van de club daardoor al opgelopen zijn tot 85 miljoen euro." Tennisspeler Rafa Nadal, geboren op Mallorca, werd na het einde van het voorbije voetbalseizoen een aandeelhouder van de Spaanse voetbalclub. Zijn oom en gewezen profvoetballer Miguel Angel Nadal wordt assistent van de nieuwe Deense trainer Michael Laudrup.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home