Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, July 23, 2010

Brits toerisme hoopt op groei met 60 procent

De bijdrage van het toerisme tot de Britse economie zou het volgende decennium met 60 procent tot 188 miljard pond sterling kunnen stijgen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de bureaus Deloitte en Oxford Economics in opdracht van de toeristische organisatie VisitBritain. Er wordt aan toegevoegd dat die extra inspanningen 264.000 directe en indirecte banen zouden kunnen creëren. Dat zou betekenen dat het toerisme tegen het einde van het decennium voor 2,89 miljoen banen zou zorgen in Groot-Brittannië. Toeristen besteden jaarlijks 115 miljard pond in Groot-Brittannië. Het aandeel van de buitenlandse toeristen zou volgens het rapport tegen het einde van het decennium van 16 miljard pond kunnen stijgen tot 31 miljard pond.

De onderzoekers stellen dat de gunstige wisselkoersen en de vooruitzichten van de Olympische Spelen van Londen over twee jaar zouden kunnen betekenen dat de Britse toeristische sector tijdens het nieuwe decennium met 3,5 procent per jaar zou kunnen groeien. Volgens VisitBritain zullen wellicht alleen de financiële industrie en de sector van de zakelijke dienstverlening de volgende jaren nog een snellere groei kennen. Het rapport merkt echter op dat er overheidshulp nodig is om een aantal hindernissen op te lossen. Onder meer is er volgens het rapport ondersteuning nodig van kleinere toeristische ondernemingen en moet er ook geïnvesteerd worden in de implementatie van innovatieve technologieën.

In het rapport wordt ook opgeroepen extra aandacht te besteden aan een aantal regio's die in belangrijke mate op toerisme steunen om werkgelegenheid te creëren voor laaggeschoolden en tijdelijke arbeidskrachten. Er wordt aan toegevoegd dat de toeristische sector zich meer moet toeleggen op het bepalen van de diensten die nodig zijn voor toeristen en er voor moet zorgen dat bij de modernisering van de hotels de originele en authentieke stijl wordt gerespecteerd. Ook moet de toeristische sector zich volgens het rapport sneller aanpassen aan nieuwe trends, zoals de toename van het senioren-toerisme. Chirstopher Rodrigues, voorzitter van VisitBritain, stelt dat het rapport Groot-Brittannië moet toelaten een wereldwijde toeristische bestemming te worden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home