Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, July 22, 2010

Amerikaans breedband-netwerk groeit niet snel genoeg

Het Amerikaanse breedband-netwerk groeit niet snel genoeg. Dat is de conclusie van een rapport van de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC). De Amerikaanse telecom-bedrijven stellen echter dat de Amerikaanse telecom-regulator een verkeerde boodschap verspreidt over hun prestaties en het rapport eventueel zou kunnen willen gebruiken om zijn plannen voor een herziening van de breedband-wetgeving in de Verenigde Staten door te duwen. Volgens de Federal Communications Commission hebben veertien tot vierentwintig miljoen Amerikanen nog altijd geen toegang tot het breedband-internet. Bovendien blijft de snelheid van het Amerikaanse breedband achterwege tegenover het buitenland.

"Het is de eerste keer dat de telecom-regulator laat veronderstellen dat de uitbouw van het Amerikaanse breedband achter blijft tegenover de doelstellingen," merkt de Amerikaanse krant The Washington Post op. "De Federal Communications Commission benadrukt ook zijn definitie van breedband bijgestuurd te hebben. Tot op dit ogenblik met breedband gerekend vanaf een downloadsnelheid van 200 kilobits per seconde. Maar die grens werd meer dan een decennium geleden, toen het internet hoofdzakelijk gebaseerd was op tekst, vastgelegd. Inmiddels is die grens verlegd tot 4 megabits per seconde voor downloads en 1 megabit per seconde voor uploads."

Er wordt echter opgemerkt dat zelfs die nieuwe snelheden te traag zijn in vergelijking met andere landen, zoals Japan. De telecom-regulator zegt te vrezen dat die hogere snelheden ook niet snel zullen kunnen gerealiseerd worden. De Federal Communications Commission stuurt daarbij aan op een financiƫle en innovatieve projecten om de verdere ontwikkeling van breedband te ondersteunen. Het telecom-bedrijf Verizon merkt echter op dat het rapport van de telecom-operator moeilijk te begrijpen valt, rekening houden met de lopende projecten om 95 procent van de Amerikaanse gezinnen van breedband te voorzien. Sectorgenoot AT&T voegt er aan toe dat de telecom-regulator zelf heeft aangegeven dat het niet waarschijnlijk moet worden geacht dat de sector zelf de investeringen zal dragen om die volledige dekking te garanderen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home