Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, July 21, 2010

Brazilië doet extra investeringen in volgende World Cup

De Braziliaanse regering heeft een aantal maatregelen doorgevoerd om de voorbereidingen op de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal over vier jaar te versnellen. De Fédération International de Football Association (FIFA) en het Braziliaanse auditbureau hadden eerder al gewaarschuwd voor ernstige vertragingen bij de werken aan de infrastructuur en de voetbalstadions. De Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva heeft de kredietmogelijkheden van de gaststeden verhoogd, zodat ze meer geld kunnen lenen en hun schulden kunnen verhogen om de constructiewerken te financieren. Hij merkte bovendien op dat de Braziliaanse National Bank for Social and Economic Development (BNDES) prioriteit zou moeten geven aan de behandeling van dossiers die verband houden met het wereldkampioenschap.


"Het is een uitzonderingsmaatregel, zodat de gaststeden van het wereldkampioenschap meer kredieten kunnen opnemen om een gedeelte van het werk te laten uitvoeren," merkte Lula da Silva op. De Braziliaanse regering heeft ook een budget van 3 miljard dollar gereserveerd voor de financiering van de renovatie en uitbreiding van dertien luchthavens. Daarnaast is er ook nog eens 400 miljoen dollar voorzien voor werken in zeven havens. President Lula da Silva blijft erbij dat de voorbereidende werken voor het wereldkampioenschap tijdig klaar zullen zijn. Volgens hem gaat alles bijzonder snel. Eén van de grote problemen ligt bij de enorme oppervlak van het Braziliaanse grondgebied. Brazilië beschikt immers op dit ogenblik niet over een transportsysteem dat geschikt is om het wereldkampioenschap te kunnen ontvangen.


De werken aan de Braziliaanse luchthavens vormen een cruciaal onderdeel van die infrastructuurwerken. Orlando Silva, Braziliaans minister van sport, zegt dat voor het wereldkampioenschap 600.000 internationale bezoekers worden verwacht. Ook 3 miljoen Brazilianen zouden de verplaatsing maken om wedstrijden te kunnen bijwonen. De nieuwe maatregelen zouden ook Rio de Janeiro helpen om over zes jaar de Olympische zomerspelen te organiseren. Volgens een rapport zou Brazilië de volgende jaren in totaal 18 miljard dollar investeren in infrastructuurprojecten. De twaalf gaststeden voor het wereldkampioenschap zijn Sao Paulo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Porto Alegre, Curitiba, Brasilia, Cuiaba, Salvador, Recife, Fortaleza, Natal en Manaus. De finale zal plaats hebben in Rio de Janeiro. De openingswedstrijd zal worden georganiseerd in Sao Paulo of Belo Horizonte.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home