Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 24, 2010

Walt Disney opent eerste vakantiepark in Hawaii

De entertainmentgroep Walt Disney is gestart met de bouw van zijn Aulani-vakantiepark in Hawaii. Aulani is het eerste vakantiepark van Disney dat geen rechtstreekse band heeft met een themapark. Aulani moet dan ook model staan voor toekomstige projecten van Walt Disney, dat zich wil diversifiëren en zijn vakantie-aanbod wil uitbreiden. Het vakantiepark zou in de loop van volgend jaar operationeel moeten zijn. Het Aulani-project aan de Leeward Coast op Oahu omvat 359 hotelkamers, 481 timesharing-eenheden, restaurants, een congrescentrum en een kuuroord. Ko Olina, waar het Aulani-project wordt gerealiseerd, ligt ongeveer één uur ten westen van Waikiki, waar de meeste hotels en toeristen zijn te vinden.

Aulani is volgens Tom Staggs, voorzitter van de vakantieparken-divisie van Walt Disney, een bijzonder speciaal project voor de entertainmentgroep. Nog nooit eerder heeft Walt Disney immers een dergelijk project opgezet. Jim Lewis, president van de timeshare-divisie van Disney, voegt er aan toe dat Hawaii een logische keuze was, verwijzend naar de rijke cultuur en traditie en de gastvrijheid die de eilandengroep uitstraalt. Hij voegt er aan toe dat Hawaii bovendien één van de meest populaire vakantiebestemmingen van de wereld vormt. Staggs, voormalig chief financial offcier van Disney, wou geen details bekend maken over de investering die met de realisatie van Aulani is gemoeid.

"Het project is een belangrijke stap voor Disney," merkt Tom Staggs op. "Maar de plannen zijn ook bijzonder belangrijk voor Hawaii." Hij wijst er daarbij op dat het project een belangrijke economische impact heeft op Hawaii, dat een moeilijke periode doormaakt. Alleen al de bouw van het themapark zou voor 4.800 banen zorgen. De bouwwerken zouden volgens Staggs ongeveer 600 miljoen dollar bijdragen aan de economie van Hawaii. De helft van de banen is rechtstreeks bij de constructie betrokken, maar daarnaast wordt er ook werk gecreëerd bij toeleveranciers en de dienstensector. Aulani zou jaarlijks 300 miljoen dollar bijdragen tot de economie van Hawaii.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home