Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, February 24, 2012

Omzet Chinese mobiele commerce verwacht verdrievoudiging

Mobiele commerce kent in China een snelle groei, dankzij een groeiend publiek en nieuwe technologieën. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau iResearch. Opgemerkt wordt dat de mobiele commerce in China het voorbije jaar een omzet heeft gerealiseerd van 48,1 miljard yuan. Dat komt overeen met een bedrag van 7,6 miljard dollar. Het jaar voordien werd nog een omzet gerealiseerd van 19,3 miljard yuan. Dit jaar zou de omzet verder stijgen tot 121 miljard yuan en volgend jaar 218,6 miljard yuan bereiken.

"Cruciaal in deze groei is de onafgebroken toename van de Chinese mobiele populatie," merken de onderzoekers op. "Het voorbije jaar hebben 190,8 miljoen Chinezen mobiele transacties uitgevoerd. Het jaar voordien was er sprake van slechts 101,7 miljoen gebruikers. Dit jaar wordt gerekend met 307,8 miljoen gebruikers en volgend jaar zou het Chinese mobiele publiek verder uitgroeien tot 480,6 miljoen eenheden. Daarnaast is er ook de technologische vooruitgang, die de mobiele toegang tot het internet stimuleert."

Ook wordt gewag gemaakt van sterkere marketing-inspanningen van bedrijven die actief zijn in mobiele commerce, de lancering van gespecialiseerde applicaties en de vorming van partnerships tussen de providers van betaalplatformen en retailers, die het proces nog verder zouden moeten kunnen versnellen. Het onderzoeksbureau merkt op dat de shoppers aansturen op gebruiksvriendelijke betaalmethodes, zoals contactloze betalingen in de winkels.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home