Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, February 03, 2012

Nederland meest actieve land in Twitter

Nederlanders zijn de meest actieve twitteraars van de wereld. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Franse bureau Semiocast over het gebruik van de microblogginsite tijdens de maand november van vorig jaar. Het grootste aantal Twitter-accounts is echter nog altijd terug te vinden in de Verenigde Staten. Nederland telde tijdens de maand november 5,2 Twitter-accounts, maar 33 procent daarvan had minstens één openbaar bericht geplaatst. In geen enkel ander land werd dat niveau bereikt.

Wereldwijd is volgens Semiocast maar 27 procent van de Twitter-accounts actief. De rest van de accounts wordt alleen maar gebruikt om andermans tweets te lezen of is helemaal niet meer actief. In de rangschikking van Semiocast staat Japan met 30 procent actieve accounts op de tweede plaats, gevolgd door Spanje (29 procent) en de Verenigde Staten (28 procent). Daarna volgen Indonesië, Venezuela, Canada, Groot-Brittannië, Mexico en Colombia en Rusland.

Met 107,7 miljoen accounts zijn de Verenigde Staten het best vertegenwoordigd in de microbloggingsite, gevolgd door Brazilië (33,3 miljoen) en Japan (29,9 miljoen). Daarna volgens Groot-Brittannië, Indonesië, India, Mexico, Filipijnen, Spanje en Canada. Daar staat Nederland op de zeventiende plaats, waarmee het land onder meer Duitsland en Rusland achter zich laat. Op één jaar tijd kende Nederland bijna een verdubbeling, want één jaar voordien werden er slechts 2,7 miljoen Twitter-accounts geteld.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home