Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 23, 2012

China voert chopsticks van Amerikaanse makelij in

In China is een acuut tekort aan chopsticks ontstaan. Het probleem is zo groot dat het Amerikaans bedrijf Georgia Chopsticks is begonnen met het exporteren van miljoenen exemplaren naar China. Georgia Chopsticks, gevestigd in de Amerikaanse staat Georgia, produceert twee miljoen exemplaren per dag. Het bedrijf produceert vierentwintig uur per dag om aan de vraag te voldoen en hoopt tegen het eind van het jaar tien miljoen paar per dag te verschepen naar China. Elk stokje is voorzien van het Amerikaanse herkomstlabel.

In China worden jaarlijks 63 miljard paar chopsticks geproduceerd. "De producenten worden echter bedreigd met een tekort aan hout," aldus de Amerikaanse econoom David Garriga tegenover de Britse krant The Telegraph. "Door die tekorten kunnen onder meer Japan en China zelf niet voldoende voorraden chopsticks meer produceren. Georgia Chopsticks kan daar zijn voordeel mee doen, want het bedrijf heeft hout in overvloed." Georgia Chopsticks zou de enige producent van chopsticks op het Amerikaanse continent zijn.

In Georgia blijkt de gomboom - die er in overvloed aanwezig is - bijzonder geschikt basismateriaal te zijn voor de productie van chopsticks. "Deze bomen zorgen voor rechte en soepele chopsticks, die bovendien licht gekleurd zijn," wordt er nog opgemerkt. "De productie van de chopsticks kost minder dan één dollarcent per exemplaar." De Amerikaanse chopsticks worden in Chinese supermarkten verkocht. Georgia Chopsticks werd in mei vorig jaar opgericht door Jae Lee, een Amerikaans staatsburger van Koreaanse afkomst.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home