Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 21, 2012

Beroemde Twickenham Filmstudio sluit definitief de deuren

De beroemde Twickenham Film Studios in Londen, waar een hele reeks succesfilms werd gedraaid, sluit te deuren. Curator Gerald Krasner merkt op dat de filmstudio verlieslatend is en ten laatste tegen de maand juni zou worden gesloten. De filmstudio telde zeventien medewerkers, maar al een helft daarvan zou inmiddels het bedrijf hebben verlaten. Volgens Krasner is het weinig waarschijnlijk dat de site door de nieuwe eigenaars als een filmstudio zou worden behouden. De Twickenham Film Studios zouden volgend jaar hun eerste eeuwfeest hebben gevierd.

Twickenham opende zijn deuren onder de naam St Margaret's Studios, maar kreeg op het einde van de jaren twintig zijn huidige naam van de Britse filmmagnaat Julius Hagen, één van de beroemde eigenaars van het complex. Twickenham was gebouwd op een vroegere ijspiste en was tijdens die periode de grootste studio van Groot-Brittannië. Samen met Pinewood en Shepperton vormt Twickenham ook nu nog altijd één van de iconen van de Britse filmindustrie.

Twickenham werd het laatst gebruikt voor de films 'War Horse' van Steven Spielberg en 'The Iron Lady' van Phyllida Lloyd. Eerder in de geschiedenis werden de studio's onder meer gebruikt voor de productie van 'A Hard Day's Night', één van de films van The Beatles. Andere belangrijke films uit de geschiedenis van de studio zijn 'Alfie' en 'The Italian Job' met Michael Caine. Het voorbije jaar boekte Twickenham echter een verlies van 400.000 pond. Het complex wordt in juni openbaar verkocht.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home