Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 11, 2012

Britse muziek haalt beste prestatie in vijftien jaar tijd

Binnenlandse muzikanten vertegenwoordigden vorig jaar 53 procent van de totale albumverkoop in Groot-Brittanniƫ. Dat is het hoogste niveau in vijftien jaar, toen de Spice Girls de muziekverkoop domineerden. Dat blijkt uit cijfers van de British Phonographic Industry (BPI). Op de tweede plaats staan Amerikaanse muzikanten (33 procent), gevolgd door Canada en Barbados. Het jaar voordien had de binnenlandse muzieksector een aandeel van 47 procent in de albumverkoop.

"Het succes is in belangrijke mate te danken aan de populariteit van zangeres Adele," merkt de Britse krant The Guardian op. "Maar zelfs zonder de bijdrage van de zangeres zou de binnenlandse muzieksector het hoogste aandeel in de albumverkoop hebben in vijf jaar tijd, dankzij het werk van muzikanten zoals Coldplay, Jessie J, Ed Sheeran, Olly Murs en wijlen Amy Winehouse, die allemaal meer dan een half miljoen exemplaren verkochten."

Het succes van de binnenlandse muzieksector bevindt zich volgens de British Phonographic Industry opnieuw op het niveau van de hoogdagen van de Britpop en de Spice Girls. Britse muzikanten vertegenwoordigden 56 albums van de meest honderd meest succesvolle producties van het voorbije jaar. Het aandeel van de Amerikaanse muzikanten in de totale verkoop viel terug tot het laagste niveau in dertien jaar tijd. De vierde plaats van Barbados was uitsluitend te danken aan het succes van zangeres Rihanna.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home