Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, February 24, 2012

Beleidsproces bedrijven zal minder hiërarchisch worden

De meeste bedrijven gaan ervan uit dat de activiteiten in de toekomst meer gedecentraliseerd zullen worden. Verwacht wordt dat die trend een impact zal hebben op operationele modellen, innovatie en het gebruik van data. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Economist Intelligence Unit en het bedrijf Ricoh, aanbieder van document-management, bij ruim vijfhonderd executives. De onderzoekers stelden daarbij vast dat 63 procent van de bedrijven minder gebruik maakten van het top-down model dan in het verleden.

"Deze trend betekent dat het beleidsproces minder hiërarchisch zal worden en werknemers de mogelijkheid zullen krijgen om in contacten met de consumenten zelf belangrijke beslissingen te nemen," voeren de onderzoekers aan. Ook bleek dat 86 procent van de ondervraagden verwacht dat project-teams van bedrijven steeds meer beroep zullen doen op externe participanten - zoals klanten, zakelijke partners of communities - voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën of producten.

Ook wordt opgemerkt dat het efficiënt delen van kennis cruciaal zal worden. "Daarbij zal gegarandeerd moeten worden dat toegang tot informatie wordt verschaft, ongeacht de locatie van de gebruiker," voeren de onderzoekers aan. "Op dat gebied moeten veel bedrijven nog een belangrijke achterstand ophalen. In Europa blijkt 43 procent van de bedrijven nog altijd te steunen op fysieke systemen, terwijl slechts 22 procent gebruik maakt van volledig geautomatiseerde alternatieven."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home