Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 23, 2012

Aberdeen heeft beste arbeidsmarkt van Groot-Brittannië

De Schotse stad Aberdeen is voor werkzoekenden de beste markt van Groot-Brittannië. Dat is de conclusie van een onderzoek van het rekruterings-platform Adzuna. Aberdeen, dat eerder ook al bestempeld werd als de oliehoofdstad van Europa, telt volgens Adzuna per beschikbare vacature slechts 0,88 werkzoekenden. Aberdeen is daarmee volgens het platform de enige Britse stad waar er minder vacatures zijn dan officiële werklozen.

In de top vijf staan verder Reading met 1,21 werkzoekenden per vacature, gevolgd door Cambridge (1,56), Londen (1,74) en Milton Keynes (1,91). Eerder had een rapport van Bank of Scotland ook al uitgewezen dat Aberdeen de enige stad van Schotland was waar de werkgelegenheid tijdens de maand januari nog verder was toegenomen. In de rangschikking van Adzuna stond vorig jaar Cambridge op de eerste plaats. Aberdeen en Reading hebben tegenover vorig jaar één plaats gewonnen.

De slechtste arbeidsmarkt van Groot-Brittannië is gesitueerd in Hull, waar 79,64 werkzoekenden per vacature staan genoteerd. Daarna volgen Stoke-on-Trent (73,32), Sunderland (53,66), Southend (44,06) and The Wirral (40,94). Dezelfde regio's vormden ook vorig jaar de vijf slechtste arbeidsmarkten van Groot-Brittannië. Ook toen stond Hull helemaal onderaan. In de huidige rangschikking staat Aberdeen ook op de eerste plaats voor de bouwsector. Andere marktleiders zijn Belfast (callcenters), Edinburgh (financiën), Cambridge (informaticat) en Manchester (marketing en sales).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home