Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 03, 2012

Wit-Rusland verbiedt gebruik buitenlandse websites

Wit-Rusland heeft een nieuwe wet uitgevaardigd die de toegang tot buitenlandse websites strikt beperkt. Dat heeft de Amerikaanse Law Library of Congress bekend gemaakt. De nieuwe wet eist dat alle particulieren en bedrijven in Wit-Rusland alleen binnenlandse internet-domeinen gebruiken voor het aanbieden van online diensten, het verkopen van producten of het uitwisselen van email-berichten. Wit-Rusland, een vroegere Sovjet-republiek, is door de organisatie Reporters Without Borders opgenomen in een lijst van landen met internet-censuur.

"Door de nieuwe wet wordt onder meer het gebruik van de website van een buitenlands internet-bedrijf zoals Amazon.com verboden," merken medewerkers van de Law Libray of Congress op. "Bovendien zou het bedrijf kunnen vervolgd worden wegens inbreuken tegen de Wit-Russische wet." Door de nieuwe wet kunnen ook sancties genomen worden tegen internet-cafés of andere locaties die gebruikers zouden toelaten om buitenlandse websites te bezoeken. Uitbaters zijn verplicht om het buitenlands internet-bezoek van klanten aan de autoriteiten te melden."

Die laatste regel geldt ook voor particulieren die anderen zou toelaten om hun computers te gebruiken om het internet te raadplegen. De Wit-Russische regering heeft ook een systeem opgezet om websites die als gevaarlijk worden bestempeld, te filteren of blokkeren. Volgens de Wit-Russische overheid wil men daarmee optreden tegen extremistische websites die onder meer de handel in wapens of drugs zouden promoten. Ook zegt Wit-Rusland met de maatregel ook te willen optreden tegen de mensenhandel. Ook pornografie en geweld zouden worden aangepakt.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home