Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 08, 2011

Duurzaamheid en kwaliteit basis succes glazen verpakking

De vraag naar glazen verpakkingsmateriaal blijft stijgen, gevoed door een groeiende vraag van consumenten en bedrijven, waarbij vooral duurzaamheid en kwaliteitsvoordelen van het materiaal een belangrijke rol spelen. Dat is de conclusie van rapport van de European Container Glass Federation. Daarbij wordt opgemerkt dat de sector in Europa tijdens de eerste helft van dit jaar een productieniveau van 10,6 miljoen ton heeft gerealiseerd. Dat betekent een stijging met 4,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

"De sector heeft een herstel doorgemaakt waardoor de productie opnieuw het niveau evenaart dat voor het uitbreken van de financiƫle crisis werd behaald," merkt Niall Wall, voorzitter van de European Container Glass Federation, op. "Bovendien is groei altijd een positief teken. In het kader van de huidige crisis kan er gewag gemaakt worden van uitstekende resultaten." Glas zou volgens Wall tijdens de eerste helft van dit jaar ook betere resultaten hebben laten optekenen dan concurrerende technologieƫn zoals plastic.

Met die resultaten is volgens Wall de basis gelegd voor een verdere groei van de sector gedurende de volgende drie tot vier jaar. Hij verwijst daarbij naar de meerwaarde die glas op het gebied van kwaliteit te bieden heeft en aan de erkende voordelen op het gebied van duurzaamheid. Vooral in de sector van de energiedranken en sportmerken ligt volgens Wall nog een belangrijke groeimarkt. Het gaat volgens hem immers vaak om premium merken waarin het profiel van glas bijzonder goed past. Ook in sauzen, sappen, wijnen en voeding ziet Wall nog belangrijke mogelijkheden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home