Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 25, 2011

Tevredenheid hoogopgeleide werknemers is gedaald

De tevredenheid van hoogopgeleide werknemers over hun loopbaanmogelijkheden daalt. Dat is gebleken uit een Nederlands onderzoek van het bureau Intermediair. De onderzoekers stelden dat nog slechts 65 procent van de hoogopgeleide werknemers van mening is voldoende mogelijkheden te krijgen om zijn carrièreverwachtingen te realiseren. De voorbije jaren werd op dat vlak nog een score van ruim 70 procent opgetekend. Bij de overheidsinstellingen werd een daling van 65 procent naar 54 procent geregistreerd.

Volgens Intermediair kan de dalende tevredenheid bij de werknemers gedeeltelijk worden toegeschreven aan het grote aantal reorganisaties die het voorbije jaar werden doorgevoerd. "Maar er is ook de impact van de aanhoudende economische crisis, waardoor mensen om financiële redenen niet weg durven gaan bij hun huidige werkgever, ook al hebben ze het gevoel dat hun carrière is vastgelopen," voeren de onderzoekers aan.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 98 procent van de werkgevers in de privésector aan thuiswerkende medewerkers een laptop of een smartphone van het bedrijf ter beschikking stelt. Daarnaast vergoedt 67 procent ook in het particuliere internetabonnement van de betrokken. Bij de overheidsbedrijven krijgt 73 procent van de mobiele werknemers een laptop, terwijl 65 procent een smartphone ter beschikking stelt. Daarentegen betaalt slechts 35 procent het internetabonnement.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home