Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 18, 2011

Televisieverkoop verwacht wereldwijde groei met 10 procent

Volgend jaar zullen wereldwijd 226 miljoen televisietoestellen worden verkocht. Dat betekent een groei met 10 procent tegenover dit jaar. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Digitimes. De grootste groei zal volgens de onderzoekers worden opgetekend in China, waarvan vooral locale merken zoals Gensyn, TCL, Haier en Changhong zouden profiteren. Niet alle fabrikanten zijn echter even optimistisch over de verwachte groei.

Dit jaar zullen volgens Digitimes wereldwijd ongeveer 200 miljoen televisietoestellen worden verkocht. Dat cijfer ligt echter 25 procent lager dan door de fabrikanten oorspronkelijk in het vooruitzicht was gesteld. Ook voor volgende jaar zijn niet alle producenten optimistisch. Vooral Japanse fabrikanten vrezen voor de impact van de wisselkoersen en de moeilijke economische situatie in de ontwikkelde landen. Opgemerkt wordt dat Sony voor volgend jaar geen groei meer verwacht. Sharp heeft zijn productieprognose naar beneden bijgesteld tot ongeveer 12 miljoen lcd-toestellen.

Er zou vooral een vraag zijn naar televisietoestellen met een toegang door draadloos internet. Dit jaar zou 27 procent van de nieuwe toestellen toegang bieden tot het internet en online diensten. Volgens onderzoek van DisplaySearch zou dat tegen het midden van het decennium gestegen moeten zijn tot 54 procent. Dan zouden wereldwijd ongeveer 155 miljoen exemplaren met online toegang moeten kunnen worden verkocht.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home