Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 17, 2011

Hewlett-Packard meest duurzame vertegenwoordiger elektronicasector

De Amerikaanse groep Hewlett-Packard is de duurzaamste vertegenwoordiger van de elektronicasector. Dat is de conclusie van een rapport van milieubeweging Greenpeace. Het Amerikaanse concern toont volgens Greenpeace aan dat het voor elke producent mogelijk is om de uitstoot van broeikasgassen terug te schroeven en het gebruik van hernieuwbare energie op te drijven. Bedrijven kunnen volgens de milieugroep niet meer aanvoeren dat duurzamer produceren onmogelijk is. In de lijst van Greenpeace wordt Hewlett-Packard gevolgd door Dell, Nokia, Apple en Philips.

Hewlett-Packard haalt in het rapport van Greenpeace een score van 59 procent. Het Amerikaanse concern wordt onder meer geprezen voor de normen op het gebied van uitstoot die aan de leveranciers worden opgelegd. Ook wordt opgemerkt dat Hewlett-Packard inspanningen doet om een sterke klimaatwetgeving in te voeren. Wel wordt aangegeven dat het bedrijf nog meer inspanningen moet doen voor de inzameling van afgeschreven elektronica. Ook moet er volgens Greenpeace nog meer gebruik gemaakt worden van milieuvriendelijke energie.

Dell eindigt met een score van 51 procent op de tweede plaats. Er wordt opgemerkt dat het bedrijf een maximale score laat optekenen voor het rapporteren van de uitstoot, maar er wordt aan toegevoegd dat op vele andere criteria nog belangrijke verbeteringen kunnen worden gerealiseerd, zoals het gebruik van duurzame energie en het doorknippen van de banden met organisaties die lobbyen tegen het invoeren van striktere normen op het gebied van energiebesparing.

Greenpeace merkt verder op dat Nokia van een eerste naar een vierde plaats is gedaald (49 procent). Het is voor de eerste keer in drie jaar dat de ranglijst niet door Nokia wordt aangevoerd, wat volgens de milieubeweging aantoont dat de inspanningen van het Finse bedrijf op het gebied van duurzaamheid aan het afkalven zijn. De vijftiende en laatste plaats wordt ingenomen door Research in Motion (16 procent), vooraf gegaan door Toshiba en LG Electronics (28 procent) en Acer (29 procent).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home