Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 17, 2011

Inrichting kantoor kan productiviteit beïnvloeden

De inrichting van het kantoor is voor vele werknemers heel belangrijk. Voor een niet onbelangrijk gedeelte van de personeelsleden zorgt een goede kantoorinrichting zelfs voor een grotere productie. Dat is de conclusie van een Nederlands onderzoek van de recruteringssite NationaleVacaturebank. De onderzoekers stellen dat de enquête ondernemers tot nadenken moet aanzetten. De meeste werkgevers staan er immers niet bij stil dat de kantooromgeving een belangrijke inbreng kan hebben op bedrijfsniveau.

Het onderzoek bracht aan het licht dat de kantoorinrichting voor 83 procent van de werknemers belangrijk is, waarbij opgemerkt wordt dat 42 procent van de ondervraagden aangeeft zelfs productiever te worden van een goede kantoorinrichting. Ook bleek dat bijna 20 procent van de werknemers zich vrolijker voelen wanneer er veel kleur is op kantoor. Volgens 10 procent van de ondervraagden heeft kunst op kantoor een inspirerende werking.

Bij een goede inrichting van een kantoor wordt in de eerste plaats gedacht aan planten (26 procent), gevolgd door kleur (17 procent) en kunst (10 procent).

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home