Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 17, 2011

Vertienvoudiging in mobiel dataverkeer verwacht

Het mobiele datagebruik zal wereldwijd de volgende vijf jaar een vertienvoudiging kennen. Dat is de conclusie van een rapport van hardwarefabrikant Ericsson. Op dit ogenblik hebben over de hele wereld 900 miljoen mensen een mobiel data-abonnement, maar over vijf jaar zullen er volgens het rapport 5 miljard gebruikers worden geteld. Er wordt echter aan toegevoegd dat de wereldbevolking nog altijd een belangrijke kloof zal kennen in het mobiele datagebruik.

In het rapport wordt opgemerkt dat het dataverkeer van smartphones dit jaar is verdrievoudigd tegenover vorig jaar. De grote groei voor de volgende jaren zal volgens Ericsson vooral te danken zijn aan de toenemende videoconsumptie. Steeds meer consumenten bekijken immers online video op mobiele apparaten, wat gevoelig meer data verbruikt dat een mobiel bezoek aan websites of internet-telefonie. Voor mobiele video wordt vooral gebruik gemaakt van tablets, maar ook smartphones laten een steeds grotere kwaliteit optekenen.

Er blijft volgens de onderzoekers echter nog een belangrijke culturele kloof in het gebruik van mobiele data. Daarbij wordt opgemerkt dat over vijf jaar verstedelijkte gebieden het gros van het mobiele dataverkeer zullen blijven genereren. Daarbij wordt opgemerkt dat slechts 1 procent van de landmassa van de aarde verantwoordelijk zal zijn voor 60 procent van het totale verkeer aan mobiele data. Opgemerkt wordt dat 69 procent van de activiteiten in de sector op dit ogenblik buiten het traditionele mobiele telefoonverkeer vallen.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home