Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 18, 2011

Collega's bepalend voor geluksgevoel op werkvloer

Collega’s blijken in belangrijke mate bepalend te zijn voor het geluksgevoel van het individu op de werkvloer. Dat is de conclusie van een Nederlands onderzoek van het trainingsbureau Van Harte & Lingsma. Er wordt aan toegevoegd dat ook humor en een goed evenwicht tussen werk en privéleven een belangrijke impact hebben op het geluksgevoel op de werkvloer. Slechte leidinggevenden, negatieve medewerkers of een slechte band met collega’s vormen de belangrijkste bedreiging voor het geluksgevoel op het werk.

Uit het onderzoek blijkt dat werknemers zich in het algemeen gelukkig voelen op de werkvloer. Daarbij geeft 75 procent zijn geluksgevoel een cijfer van minstens 70 procent. De onderzoekers merken op dat drie op de vijf werknemers er ook niet tegenop zien om na de vakantie opnieuw aan het werk te gaan. Ook blijkt 66 procent dagelijks plezier te maken op het merk. Mannen willen ook voldoende uitdaging vinden in het werk. Dat is minder belangrijk voor vrouwen, die meer waarde hechten aan de werkdruk.

De onderzoekers stelden vast dat dertigers zich op het werkvloer het minst gelukkig voelen. Er wordt daarbij opgemerkt dat dertigers vaak een druk gezinsleven en professionele ambities proberen te combineren, wat tot extra werkstress leidt en deze groep minder voldoening vindt op de werkvloer dan andere collega's. Er wordt ook opgemerkt dat vrouwen het meest vatbaar zijn voor een negatieve sfeer op de werkvloer.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home