Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 17, 2011

Eén op drie Nederlanders wil eigen webshop openen

Bijna één op drie Nederlanders zegt binnen een periode van vijf jaar met een eigen webshop te willen starten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau SSI Nederland in opdracht van Winkeltje.nl, aanbieder van webshop-software. De betrokkenen denken daarbij vooral aan de online verkoop van kleding, boeken, games en muziek en film. De ondervraagden hopen met een webshop in eerste instantie een bijverdienste te kunnen genereren. Slechts 3 procent zou van plan zijn om zijn huidige baan volledig op te zeggen.

Er wordt opgemerkt dat mannen in het algemeen optimistischer staan tegenover het opzetten van een webshop dan vrouwen. Mannen zouden onder meer verwachten minder tijd kwijt te zijn aan het opzetten en onderhouden van een webshop. Ook zouden ze de inkomsten hoger inschatten. Mannen verwachten tussen vijf en tien uur per week te zullen besteden aan het beheer van een webshop en denken 5.000 euro per maand te zullen verdienen. Vrouwen verwachten daarentegen minstens twintig uur aan de webshop te zullen besteden en verwachten tussen 100 euro en 1.000 euro inkomsten.

De ondervraagden noemen een goede service de belangrijkste voorwaarde om met een webshop succes te hebben, gevolgd door een lage prijs en een optimale aanwezigheid in zoekmachines. Daarentegen wordt er weinig belang gehecht aan adverteren. Dat is volgens Winkeltje.nl een verrassend antwoord, want er wordt opgemerkt dat reclame op een aantal gespecialiseerde platforms een uitstekende strategie is gebleken om relevante bezoekers aan te trekken.

Op dit ogenblik zouden er in Nederland ruim 25.000 webwinkels actief zijn. Jaarlijks worden er 6.500 nieuwe online shops geopend.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home