Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 15, 2011

Twitter uitgelezen kanaal voor opvolging verspreiding ziekte

De microbloggingsite Twitter is een uitgelezen kanaal om de verspreiding van een ziekte te detecteren. Dat is de conclusie van een onderzoek aan de Pennsylvania State University. De Amerikaanse onderzoekers stellen dat het beperkt aantal karakters van de berichten in Twitter de gebruikers verplichten om heel specifiek te zijn over de boodschap die ze mee te delen hebben. Bovendien geven de localisatie-elementen in het bericht duidelijk aan waar de boodschapper zich bevindt.

Onderzoeksleider Marcel Salathé, professor biologie aan de Pennsylvania State University, stelt dat Twitter een perfect platform is om de gevoelens van het publiek te bestuderen. Aan de hand van berichten slaagde hij erin vast te stellen dat de staat New England het meest positief stond tegenover vaccinaties voor varkensgriep. "Uit officiële cijfers is gebleken dat daar ook relatief de meeste vaccinaties zijn gebeurd," voert hij aan. "Een analyse van Twitter-berichten kan dan ook strategisch worden gebruikt om initiatieven rond openbare gezondheid op te zetten."

Onder meer kan volgens Salathé worden bepaald waar extra preventieve maatregelen zouden moeten worden genomen. "Ook kunnen de gegevens worden gebruikt om te bepalen hoeveel vaccins in een regio ter beschikking zouden moeten worden gesteld," voert de onderzoeker aan. "Bovendien zou het eventueel mogelijk kunnen zijn om de nodige gegevens te verzamelen voor een aantal gedragsziekten, zoals obesitas of hartaandoeningen."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home