Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 15, 2011

Olympische winterspelen Sochi hebben geen staatshulp nodig

De organisatoren van de Olympische winterspelen over drie jaar in het Russische Sochi zijn ervan overtuigd hun sponsoring-portfolio met meer dan 300 miljoen dollar te kunnen uitbreiden. Dat heeft Dmitry Chernyshenko, chief executive van het evenement, gezegd. De organisatoren hebben op dit ogenblik naar eigen zeggen al een recordbedrag van 1,2 miljard dollar lokale sponsoring verzameld en Chernyshenko zegt er alle vertrouwen in te hebben nog bijkomende commerciële partners te kunnen vinden.

"Een aantal partijen heeft zich al bereid verklaard om voor meer dan 200 miljoen dollar services aan te bieden," voerde de chief executive aan tegenover het persbureau Associated Press. Chernyshenko stelde verder dat bijkomende inkomsten uit licenties, ticketverkoop, loterij-opbrengsten, televisierechten en hoofdsponsoring het voorziene budget van 2,2 miljard dollar zullen dekken. Hij verwacht een overschot van ongeveer 340 miljoen dollar, al zal dat volgens Chernyshenko wel afhangen van wisselkoersen en de economische omgeving.

Voorzien is dat 60 procent van de winsten opnieuw geïnvesteerd zullen worden in de ontwikkeling van de sportsector in Rusland. Het saldo zou worden overgemaakt aan het Russische National Olympic Committee en het International Olympic Committee. "Het budget van de Olympische winterspelen wordt weliswaar geconfronteerd met een economische vertraging en de concurrentie van het wereldkampioenschap voetbal in Rusland vier jaar later, maar Chernyshenko zegt ervan overtuigd te zijn dat geen financiële hulp van de regering nodig zal zijn," aldus nog Associated Press.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home