Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 08, 2011

Geëngageerde vader bevordert intelligentie kinderen

Vaders die zich actief engageren bij de opvoeding hebben een positieve impact op het intellect en het gedrag van hun kinderen. Dat is de conclusie van een onderzoek aan de Concordia University in Montreal. De Canadese onderzoekers merken op dat het talent van vaders om limieten en structuren uit te tekenen voor het gedrag van hun kinderen, onder meer een positieve invloed heeft op de vaardigheden van het kind op het gebied van probleem-oplossing en leidt tot een daling van de emotionele problemen.

"In vergelijking met kinderen met afwezige vaders, hebben hun leeftijdsgenoten met een vader als actieve ouder minder gedragsproblemen en hogere intellectuele mogelijkheden," voert Erin Pougnet, psycholoog aan het Centre for Research in Human Development aan de Concordia University, aan. "Dat fenomeen blijft ook gelden in gezinnen die zich in een risicovolle socio-economische omgeving situeren. Bovendien geldt dat ook voor vaders die niet met hun kinderen samenwonen, op voorwaarde dat ze actief met de opvoeding bezig zijn."

Kinderen met geëngageerde vaders blijken volgens de onderzoekers minder geconfronteerd te worden met emotionele problemen, zoals droefheid, sociale terughoudendheid en angstaanvallen. Er wordt aan toegevoegd dat het grootste verschil in emotionele problemen bij afwezige vaders kan worden opgemerkt bij meisjes. De onderzoekers merken wel op dat een afwezige vader niet noodzakelijk tot problemen moet leiden. "Moeders en andere ondersteunende persoonlijkheden zijn eveneens belangrijk," voeren ze aan.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home