Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 05, 2011

Groot-Brittannië op weg naar duizend brouwerijen

Groot-Brittannië telt op dit ogenblik meer dan achthonderd brouwerijen. Dat is het grootste aantal sinds de tweede wereld. Dat zegt Simon Reed, woordvoerder van de organisatie Campaign for Real Ale (Camra). Hij voegt er aan toe dat het voorbije jaar alleen al honderd nieuwe Britse brouwerijen zijn opgestart. In de loop van de volgende twaalf tot achttien maanden zal Groot-Brittannië meer dan duizend brouwerijen tellen.

"Er zijn verschillende redenen voor die groei," aldus Simon Reed tegenover het webmagazine FoodManufacture.com. "De Britse brouwerijen hebben sinds de sluiting van Young's Brewery twee jaar geleden meer aandacht gekregen. Bovendien is er ook meer aandacht gekomen voor de herkomst van voeding en drank. Maar er kon in de brouwerijsector ook een instroom van innovatieve mensen opgemerkt worden."

De organisatie zegt ook dat er ook meer Britten voor de eerste keer een real ale uitproberen. Er wordt gewag gemaakt van een toename met 40 procent. Colin Valentine, voorzitter van Camra, stelt dat de sector mogelijk voor een echte bloeiperiode staat. "Er lijkt een tijdperk op komst van consumenten die streven naar kwaliteitsproducten van lokale oorsprong met een goede verhouding tussen prijs en waarde," voert hij aan. "Dat wordt bewezen door het feit dat vele brouwerijen recordverkopen kunnen melden."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home