Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, July 18, 2011

Slechts 44 procent Amerikanen gelooft in klimaatverandering

Slechts 44 procent van de Amerikanen gelooft in de opwarming van het klimaat. Dat is het laagste niveau in veertien jaar tijd. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Harris. Twee jaar geleden bleek nog 51 procent van de Amerikanen overtuigd te zijn van de opwarming van het klimaat. Vier jaar geleden werd daarbij een piekscore van 71 procent genoteerd. Desondanks zegt slechts 28 procent van de Amerikanen niet te geloven in de klimaatverandering. Een even grote groep zegt niet zeker te zijn.

Bij Amerikanen die van mening zijn dat het aantal natuurrampen is gestegen, zegt 38 procent het fenomeen te wijten aan de opwarming van de aarde. Volgens 28 procent hebben beide fenomenen geen enkel verband. Een groep van 34 procent is niet zeker of er sprake is van een impact van de klimaatverandering op de hogere frequentie van natuurrampen. Uit het onderzoek blijkt verder dat 51 procent van de Amerikanen van mening is dat ze bij natuurrampen wellicht eerst door televisie op de hoogte van de incidenten te zullen worden gebracht.

Volgens 18 procent zal de radio een cruciale rol spelen in het waarschuwen van de bevolking voor natuurrampen. Online nieuwssites worden door 13 procent van de ondervraagden als de meest waarschijnlijke informatiebron aangewezen. Daarnaast wijst 4 procent op andere burgers, gevolgd door Facebook (3 procent), tekstberichten (2 procent), kranten (2 procent) en Twitter (1 procent). Er wordt wel opgemerkt dat ouderen vooral naar televisie wijzen, terwijl jongere generaties vooral gewag maken van een online bron.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home