Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, July 17, 2011

Afrika moet dringen industriële sector uitbouwen

Afrika moet dringend een industriële sector uitbouwen. Dat heeft de United Nations Conference on Trade and Development (Unctad) gezegd. Indien er geen initiatieven worden genomen, dreigen volgens de organisatie steeds meer jonge Afrikanen problemen te zullen ondervinden om werk te vinden. Er wordt aan toegevoegd dat het continent slechts enkele jaren ruimte heeft om het probleem aan te pakken. Unctad merkt dat de Afrikaanse regeringen de aandacht van landbouw en mijnbouw moeten verschuiven naar arbeidsintensieve productie en commerciële ondernemingen.

Indien er geen hervormingen worden doorgevoerd om het lokaal ondernemen te promoten, dreigt de daling van de werkgelegenheid in de industrie zich volgens Unctad verder door te zetten. Onderzoeksleider Charles Gore merkt op dat de Afrikaanse arbeidsintensieve industrie - algemeen de toegang tot industriële ontwikkeling - steeds meer dreigt te verliezen. De arbeidsintensieve industrie is volgens Gore noodzakelijk voor Afrika, waar de snelgroeiende steden dringend banen nodig hebben.

Charles Gore voegt er aan toe dat landen die er niet in slagen om industriële tewerkstelling te creëren, ook met belangrijke sociale onrust geconfronteerd dreigt te worden. "Bovendien dreigt er een exodus van de actieve bevolking naar regio's met betere groeivooruitzichten," merkt Gore op. "Indien er geen actie wordt ondernomen dreigen buitenlandse ondernemingen uit Europa, de Verenigde Staten en China de lokale bedrijven te zullen verdrijven. Een focus op landbouw en mijnbouw zal de armoede bij de bevolking verder bestendigen."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home