Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, July 17, 2011

Driekwart Amerikanen ziet aantal natuurrampen toenemen

Volgens 76 procent van de Amerikanen is het aantal natuurrampen gestegen, waarbij 31 procent gewag maakt van een grote toename. Slechts 2 procent geeft aan dat er minder natuurrampen zijn dan in het verleden. Volgens 23 procent is het aantal natuurrampen gelijk gebleven. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Harris. Toch zegt slechts 56 procent van de ondervraagden dat ze op natuurrampen zijn voorbereid door het opslagen van de nodige voorraden, water en voeding voor minstens drie dagen.

Bij vijfenzestigplussers zegt echter 67 procent voorbereid te zijn op een natuurramp, tegenover 59 procent bij de babyboomers, 54 procent bij Generation X en 45 procent bij de echoboomers. Er wordt opgemerkt dat de vrees voor natuurrampen afhankelijk is van de woonplaats van de ondervraagden. Daarbij wordt opgemerkt dat in het westen van de Verenigde Staten 66 procent van de bevolking bevreesd is voor een aardbeving, maar die score loopt in andere regio's terug tot cijfers tussen 7 procent en 16 procent. Gelijkaardige verschillen zijn er ook voor tornado's en sneeuwstormen.

Uit het onderzoek blijkt dat slechts 11 procent van de Amerikanen van mening is dat ze het gevaar lopen om rechtstreeks getroffen te worden door een kernramp. Toch zegt 59 procent dat de Amerikaanse overheid het minst is uitgerust om een nucleaire ramp efficiƫnt aan te pakken. Volgens 34 procent is de overheid het slechtste uitgerust om terrorisme aan te pakken. Vijf jaar geleden was dat nog 48 procent. Vijf jaar geleden, kort na de orkaan Katrina, zei 50 procent dat de Amerikaanse overheid slecht was voorzien op orkanen. Dat is inmiddels gedaald tot 16 procent.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home