Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, July 18, 2011

Zussen Williams blijven populairste vrouwelijke sporters Verenigde Staten

Voor het tweede jaar op rij nemen de tennisspeelsters Serena Williams en Venus Williams de eerste twee plaatsen in bij de populairste vrouwelijke sportfiguren van de Verenigde Staten. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Harris Poll. Ook autopilote Danica Patrick bestendigde haar plaats als derde meest populaire vrouwelijke sportfiguur van de Verenigde Staten. Tennisster Maria Sharapova stijgt van een vijfde naar een vierde plaats.

Gewezen voetbalster Mia Hamm zakte van een vierde naar een vijfde plaats. De gewezen tennisvedette Anna Kournikova blijft op een zesde plaats gerangschikt. Haar collega Martina Navratilova stijgt nog van de tiende naar de zevende plaats. De top tien wordt rond gemaakt door drie nieuwkomers. Samen met Navratilova staat basketster Sue Bird op een zevende plaats. De negende plaats wordt gedeeld door golspeelster Michele Wie en volleybalspeelster Kerry Walsh.

Volleybalspeelster Misty May, turnster Shawn Johnson, basketspeelster Lisa Leslie en tennislegende Billie Jean King zijn uit de top tien verdwenen. De onderzoekers merken op dat in bijna alle demografieën van de Amerikaanse samenleving een voorkeur wordt uitgedrukt voor Serena Williams. Wel blijkt dat echoboomers een voorkeur hebben voor Venus Williams, terwijl blanken Danica Patrick op de hoogste plaats rangschikken. Latino-Amerikanen kiezen voor Danica Patrick en Sue Bird.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home