Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, July 17, 2011

Bedrijven houden weinig rekening met mening werknemer

Hoewel een meerderheid van de werknemers zijn mening naar buiten brengt, heeft de meerderheid niet de indruk dat daar ook daadwerkelijk naar geluisterd wordt. Dat is de conclusie van een onderzoek van rekruteringsspecialist Monster Worldwide. Amper een kwart van de medewerkers geeft aan het gevoel te hebben dat binnen het bedrijf rekening gehouden wordt met zijn opinie. De anderen zeggen te ervaren dat hun opmerkingen worden verworpen of gewoon worden genegeerd.

Uit het onderzoek blijkt dat 27 procent van de werknemers van mening is dat er naar hun opinie wordt geluisterd en dat die opmerkingen ook ernstig in overweging worden genomen. Volgens 33 procent wordt er wel geluisterd, maar worden die opmerkingen vaak genegeerd. Volgens 32 procent wordt er naar die opmerkingen helemaal niet geluisterd. Tenslotte is er een groep van 8 procent die geen werkgerelateerde opinie naar buiten brengt.

Monster merkt op dat Amerikaanse werknemers het meest sceptisch zijn over hun inbreng op de werkplaats. Daar geeft 44 procent aan dat er niet naar zijn mening wordt geluisterd. Dat vormt een schril contrast met China, waar slechts 19 procent het gevoel heeft dat er met zijn opmerkingen geen rekening wordt gehouden en 33 procent aangeeft dat zijn opinie ernstig in overweging wordt genomen. In Europa komen werknemers het meest voor hun mening uit (97 procent), gevolgd door de Verenigde Staten (94 procent). In China komt 13 procent niet voor zijn werkgerelateerde mening uit.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home