Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 02, 2011

Overgedragen werk vakantiegangers vaak een probleem

Twee op drie werknemers laat het na om bij een vertrek op vakantie zijn werk over te dragen aan collega's. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Nederlandse Nationale Vacaturebank. Er wordt aan toegevoegd dat bijna 40 procent van de medewerkers zich stoort aan de extra druk die wordt veroorzaakt door het overnemen van werk van collega's die op vakantie zijn vertrokken. De onderzoekers merken op dat leidinggevenden goede afspraken moeten maken over het opvangen van het werk van vakantiegangers.

Uit het onderzoek blijkt dat 23 procent van de respondenten zijn taken niet doorgeeft aan collega's omdat ervoor gekozen wordt om tijdens de vakantie gewoon door te werken. Daarnaast zegt 14 procent geen voorstander te zijn om opdrachten door te geven omdat ze twijfelen aan de kwaliteit van het overgedragen werk. Dat is volgens de onderzoekers echter geen goed signaal over de sfeer binnen het bedrijf. Een groep van 29 procent geeft geen opdrachten door en wil het werk na de vakantie gewoon weer oppikken.

De onderzoekers merken op dat 68 procent van de ondervraagden aangeeft het overgedragen werk van een collega altijd perfect af te handelen. Eén op de vijf respondenten geeft aan alleen de noodzakelijke taken over te nemen en slechts 5 procent geeft aan het overgenomen werk op een relatief oppervlakkige manier af te handelen. Wel wordt algemeen opgemerkt dat de werkdruk bij de achterblijvers wordt verhoogd, wat tot ergernissen leidt.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home