Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 09, 2011

Nederland meest vrijgevige donateur van Europa

Nederlanders zijn de meest vrijgevige donateurs van Europa. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau GfK Verein en de zakenkrant The Wall Street Journal. Daarbij wordt opgemerkt dat twee op drie Nederlanders een donatie doen voor een goed doel. Het Europees gemiddelde ligt slechts op één derde. Op de tweede plaats staan Groot-Brittannië en Zweden, waar de helft van de bevolking aan goede doelen zegt te schenken. Helemaal onderaan de rangschikking staat Duitsland. Daar zegt slechts 20 procent aan goede doelen te schenken.

Er wordt wel opgemerkt dat Duitsers sneller geneigd zijn dan andere Europeanen om een gedeelte van hun tijd te besteden aan goede doelen. Bovendien zegt 13 procent van de Duitsers ook goederen zoals kledij of geld te schenken aan liefdadige projecten. Op Europees vlak is dat slechts 10 procent. Toch geeft nagenoeg de helft van de Duitsers toe geen enkele inspanning te doen voor goede doelen. Daarbij zegt 35 procent zich dat niet te kunnen veroorloven, terwijl 14 procent toegeeft geen interesse te hebben.

Uit het onderzoek blijkt dat in Groot-Brittannië en Zweden 22 procent van de donateurs tussen 200 euro en 500 euro per jaar schenken. In Duitsland is dat amper 11 procent. Er wordt wel opgemerkt dat slechts 4 procent van de Europeanen meer dan 1.000 euro per jaar schenkt aan goede doelen. In de Verenigde Staten stijgt dat tot 17 procent. De onderzoekers merken op dat Europeanen vooral willen schenken aan projecten voor kinderen (40 procent), armoede (34 procent) en gezondheidsonderzoek (26 procent).

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home