Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, July 20, 2011

Indonesië heeft grootste mobiele internet-penetratie Zuidoost-Azië

Indonesië heeft de grootste penetratie van mobiel internet van Zuidoost-Azië. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Nielsen. Volgens de onderzoekers blijkt 48 procent van de Indonesische online bevolking gebruik te maken van een mobiel internet-platform. Bovendien maakt 13 procent gebruik van alternatieve draagbare multimedia-apparaten. Bovendien zegt 5 procent van de resterende groep de volgende twaalf maanden te willen starten met een mobiel internet-platform. Voor alternatieve multimedia-apparaten bedraagt dat cijfer 17 procent.

"Alle indicaties geven aan dat het mobiele internet in Indonesië de volgende twaalf maanden nog gevoelig verder zal groeien," merkt Nielsen op. In Thailand blijkt een score van 36 procent opgetekend te worden, gevolgd door Singapore (35 procent), Vietnam (29 procent), de Filipijnen (24 procent) en Maleisië (21 procent). Er wordt wel opgemerkt dat de totale internet-penetratie in Indonesië beperkt blijft tot 21 procent. Dat is ver onder het regionale gemiddelde van 38 procent.

De hoogste internetpenetratie wordt opgetekend in Singapore (67 procent), gevolgd door Maleisië (38 procent), de Filipijnen (33 procent) en Thailand (31 procent). In Indonesië geeft twee op drie respondenten aan dat een internet-café de meest frequente locatie is om op het internet aan te loggen. In de hele regio gaan twee op drie gebruikers in eerste instantie thuis op het internet. Slechts 19 procent van de Indonesische bevolking heeft thuis een internet-verbinding.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home