Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, June 22, 2011

Werkgeverslobby tegen kernuitstap Duitsland

Werkgevers willen de Europese Unie aanzetten om de aangekondigde Duitse uitstap uit kernenergie te onderzoeken of te blokkeren. De werkgeverslobby BusinessEurope verstuurde daarvoor een brief naar Günther Oettinger, Europees Commissaris voor energie, waarin gevraagd wordt dat een analyse zou worden opgesteld over de impact van een uitstap op de energiekosten. Er wordt daarbij opgemerkt dat de gemiddelde Europese energieprijzen nu al hoger liggen dan bij vele andere grote handelspartners.

"De Europese Unie moet volgens BusinessEurope dan ook maatregelen nemen om deze zware handicap voor de concurrentiekracht van de Europese industrie, die nog zou worden verscherpt door de Duitse kernuitstap, af te zwakken," voert het webmagazine Euractiv.com aan. "BusinessEurope wijst daarbij onder meer naar een onderzoek van de German Federation of Industries, die aangevoerd heeft dat de Duitse kernuitstap tot hogere energiefacturen zou leiden. Die verhoging zou niet alleen in Duitsland zelf, maar ook in andere Europese landen worden gevoeld."

BusinessEurope noemt het dan ook noodzakelijk dat er een onderzoek moet worden gevoerd naar de Duitse strategie en moet het probleem uitdrukkelijk ter sprake worden gebracht tijdens de Europese top rond energie in de herfst van dit jaar. Een woordvoerder van de European Wind Energy Association voert echter aan dat Duitsland perfect wettelijk handelt met de uitstap uit kernenergie. De beslissing zal volgens de woordvoerder duizenden nieuwe banen in de sector van hernieuwbare energie creëren en Europa concurrentiëler maken in de wereldwijde sector van duurzame energiebronnen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home