Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, June 22, 2011

Spacex legt klacht neer tegen ruimtevaartconsulent

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Space Exploration Technologies (Spacex) heeft bij een Amerikaanse rechtbank tegen consulent Joseph Fragola een klacht neergelegd wegens eerroof. Volgens Spacex had Fragola, vice-president van het adviesbureau Valador, de reputatie van het ruimtevaartbedrijf proberen te beschadigen door valse geruchten te verspreiden. Spacex voert aan dat Fragola een adviescontract ter waarde van 1 miljoen dollar bij het bedrijf had proberen te bemachtigen. Nadat het voorstel was afgewezen, zou de smaadcampagne zijn gestart.

Valador levert technische diensten aan de ruimtevaartsector en de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa. Volgens Spacex zou Fragola naar vertegenwoordigers van de Amerikaanse regering emails hebben verstuurd met valse en negatieve informatie over het ruimtevaartbedrijf. Onder meer zou Fragola in een mail aan een topman van de Nasa gezegd hebben vernomen te hebben dat Spacex problemen met de lancering van een Falcon-raket in december vorig jaar zou proberen te verbergen.

Spacex ontkent dat er problemen zouden zijn gerezen. De lancering werd zelfs als een mijlpaal in de ruimtevaartgeschiedenis bestempeld, onder meer omdat de raket erin slaagde de eerste commerciƫle ruimtecapsule in een baan om de aarde te brengen. "Als een verondersteld ruimtevaartexpert had Fragola moeten weten dat de beweringen vals waren en dat hij niet op ongefundeerde argumenten mocht verder gaan," voert Spacex aan. Spacex heeft een schadeclaim van 1 miljoen dollar ingediend.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home