Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, June 16, 2011

Verenigde Staten werken aan internet-in-een-reiskoffer

Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken werkt aan een project om het internet buiten het bereik van repressieve regeringen en censuur te houden. Onderdeel van die strategie is de bouw van onafhankelijke telefoonnetwerken in een aantal vreemde landen en een internet-in-een-reiskoffer, een pilootproject waarin een bedrag van 2 miljoen dollar wordt geïnvesteerd. Het project moet toelaten om de infrastructuur vreemde landen in te smokkelen en snel internet verbindingen te kunnen opstarten.

"Het idee bestaat erin om onschuldig lijkende hardware-componenten samen te brengen in een pakket dat gemakkelijk een land kan binnengesmokkeld worden en ook snel kan opgezet worden om een draadloze verbinding op te zetten," aldus de Amerikaanse krant The New York Times. "De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton heeft het over een historische mogelijkheid om een positieve verandering te realiseren, waar de Verenigde Staten een belangrijke bijdrage kunnen leveren."

Naast het internet-in-een-reiskoffer, werkt het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken volgens de krant ook aan draadloze netwerken met stealth-technologie in onder meer Iran, Syrië en Libië. Ook wordt in Afghanistan, waar de Taliban de reguliere diensten heeft afgesloten, een onafhankelijk mobiel telefoonnetwerk opgebouwd. De krant voegt er aan toe dat de Amerikaanse inspanningen bedoeld lijken te zijn als extra middelen in de bestaande pogingen om democratische bewegingen en mogelijke bondgenoten te ondersteunen in landen met vijandige regimes.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home