Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, June 16, 2011

Japan moet voorsprong in functionele voeding inleveren

Japan blijft de volgende periode nog altijd de belangrijkste markt voor functionele voedingsproducten, maar zal toch een gedeelte van zijn voorsprong moeten inleveren. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau Leatherhead over de evoluties op de markt van functionele voeding. De wereldwijde markt van functionele voeding heeft volgens het bureau een waarde van 24,22 miljard dollar. Japan heeft daarin een aandeel van 38,4 procent, gevolgd door de Verenigde Staten (31,1 procent) en Europa (28,9 procent). Die twee regio's maken echter een inhaalbeweging.

Leatherhead stelt dat de markt voor functionele voeding de volgende jaren met 4 procent tot 5 procent zal stijgen. "Met een stijging van 46,6 procent was Japan tijdens de tweede helft van het voorbije decennium de snelste groeimarkt, maar die dominantie zal in de toekomst afkalven," wordt er opgemerkt. De totale markt kende tijdens de tweede helft van het voorbije decennium een groei met 39 procent, maar voor de volgende drie jaar wordt een verdere toename met 23 procent tot 29,75 miljard dollar verwacht.

"Alle regio's zullen een relatieve groei blijven registreren," voert Leatherhead aan. "Algemeen zullen de Amerikaanse en Europese markten echter de belangrijkste stijging noteren, aangezien ze in sommige sectoren de voorbije jaren onderontwikkeld zijn gebleven tegenover Japan." Er wordt aan toegevoegd dat er ook een verschuiving zal worden opgetekend van supplementen naar echte voedingsproducten die hen de nodige ingrediƫnten kunnen opleveren om een gezond leven te leiden.

Op de eerste plaats staan daarbij zuivelproducten (38,1 procent), gevolgd door bakkerijproducten en granen (22,7 procent), dranken (12,5 procent), vlees, vis en eieren (7,4 procent), soyaproducten (5,8 procent) en vetten en oliƫn (8,1 procent).

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home