Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, June 25, 2011

Corcoran Gallery krijgt waterlelie-schilderij van Claude Monet

De Amerikaanse Corcoran Gallery heeft uit de erfenis van de miljonaire Huguette Clark, die vorige maand op 104-jarige leeftijd overleed, een schilderij uit de waterlelie-reeks van de Franse impressionist Claude Monet gekregen. Het schilderij is zesentachtig jaar ontoegankelijk gebleven voor het publiek. De waarde van het schilderij wordt geraamd op 25 miljoen dollar. Corcoran heeft een galerij die de naam draagt van de gewezen Amerikaanse senator William Clark, de vader van de miljonaire.

Huguette Clark heeft een gedeelte van haar erfenis van 400 miljoen dollar voorbehouden voor kunst. William Clark, ooit de grootste landeigenaar van de Amerikaanse staat Nevada, was een bekend kunstverzamelaar. Clark schonk zijn hele erfenis aan de Corcoran Gallery, waarom de naam van de senator aan de galerij werd gegeven. Harry Hopper, voorzitter van de beheerraad van de Corcoron Gallery, merkte op dat voor het schilderij van Monet een gepaste plaats zou worden gevonden.

Huguette Clark heeft bepaald dat na haar dood een kunststichting moest worden opgericht, terwijl haar woning aan de kust van Californië tot een museum moet worden omgevormd. De waterlelie-reeks van Monet omvat ongeveer tweehonderdvijftig werken. Op een veiling in New York werd vorig jaar één van die werken verkocht voor een bedrag van 24,7 miljoen dollar. Drie jaar geleden werd Le Bassin Aux Nympheas, een ander werk van Monet, bij Christie's in Londen verkocht voor een bedrag van 80,5 miljoen dollar.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home