Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, June 25, 2011

Amerikaan blijft meeste vertrouwen hebben in leger

De Amerikanen blijven een groter vertrouwen hebben in het leger dan in andere nationale instellingen. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Gallup. Opgemerkt wordt dat 78 procent van de Amerikanen aangeeft een groot vertrouwen te hebben in het leger. Ook de kleine ondernemingen (64 procent) en de Amerikaanse politie (56 procent) genieten een groot vertrouwen bij het Amerikaanse publiek. Het Amerikaanse Congres staat op een zestiende en laatste plaats.

Gallup merkt op dat er de voorbije jaren weinig veranderd is in het vertrouwen van de Amerikanen in de nationale instellingen. Alleen het televisienieuws vormt daarop een uitzondering. Daar werd een stijging van 22 procent naar 27 procent opgetekend. Wel wordt opgemerkt dat het vertrouwen in elke instelling lager ligt dan het historisch gemiddelde. "Dat weerspiegelt wellicht de algemene ontevredenheid van de Amerikaanse bevolking met de algemene gang van zaken in hun land," voeren de onderzoekers aan.

Daarbij wordt opgemerkt dat het vertrouwen in de banken (23 procent), het Amerikaanse Congres (12 procent) en de president (35 procent) het verst onder hun historisch niveau blijven. De enige uitzondering op dit trend vormt het Amerikaanse leger, dat 11 procent hoger scoort dan het historisch gemiddelde. "Het vertrouwen in het Amerikaanse leger is traditioneel hoger wanneer de Verenigde Staten bij een militaire operatie zijn betrokken," merkt Gallup nog op.

Het Amerikaanse leger staat al meer dan twintig jaar op de eerste plaats. Alleen veertien jaar geleden stonden de kleine ondernemingen helemaal bovenaan.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home