Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, May 01, 2011

Twitter heeft meer dan 200 miljoen gebruikers

De microbloggingsite Twitter heeft wereldwijd meer dan 200 miljoen gebruikers. Dat heeft Katie Stanton, vice-president internationale strategie bij Twitter, bekend gemaakt. Stanton voegde er aan toe dat minder dan 30 procent van de Twitter-trafiek afkomstig is uit de Verenigde Staten. Ongeveer 25 procent van alle berichten op de microbloggingsite zou afkomstig zijn uit Japan. Eerder dit jaar maakte Twitter bekend elke dag een half miljoen nieuwe gebruikers te registreren.

"Uit onderzoek van Business Insider is gebleken dat 56 miljoen gebruikers van de microbloggingsite minstens acht andere personen op Twitter volgen," merkt het webmagazine Read Write Web op. "Die grens wordt door Twitter gehanteerd om een actieve gebruiker aan te duiden. Uit de cijfers van Stanton blijkt dat 40 procent van de Twitter-trafiek afkomstig is van mobiele platformen. Twitter is volgens Stanton niet zozeer een triomf van de technologie, maar wel van de mensheid, omdat de toepassing toelaat verhalen en stemmen van mensen met elkaar te connecteren.

Stanton benadrukte dat de oprichters van Twitter willen dat de dienst ook beschikbaar is in gebieden van de wereld met een zwakke mobiele capaciteit. Twitter was onder mee belangrijke bron van nieuws, updates en communicatie tijdens de Egyptische revolutie en de natuurramp in Japan. Een aantal waarnemers merken op dat het groeitempo van de microbloggingsite uiteindelijk een bedreiging zal kunnen vormen voor het marktleiderschap van Facebook. Volgens hen zou Twitter binnen een periode van twee jaar Facebook hebben kunnen inhalen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home