Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, March 12, 2011

Russische regering beloont overheidsvriendelijke organisaties

De Russische regering heeft beslist om dit jaar een bedrag van 1 miljard roebel toe te kennen aan niet-gouvernementele organisaties. Dat komt overeen met een bedrag van 350 miljoen dollar. Critici stellen echter dat de steun uitsluitend is gegaan naar verenigingen die met de overheid sympathiseren. Yelena Panfilova, hoofd van de Russische divisie van Transparency International, hekelt het feit dat er nooit een motivatie is gegeven waarom deze organisaties werden uitgekozen.

"Het grootste gedeelte van het voorziene budget gaat naar de State Club, die een bedrag van 280 miljoen roebel krijgt toegewezen," aldus de Russische krant The Moscow Times. "De State Club richt zich naar eigen zeggen op de vorming van een patriottische politieke klasse. Daarnaast gaat er een bedrag van 240 miljoen roebel naar het National Welfare Fund, dat de hulp aan legerpersoneel coördineert. Daarnaast vermeldt de lijst ook nog de National Health League, die 100 miljoen roebel krijgt en geleid wordt door hartchirurg Leo Bokeria, die nauwe banden heeft met de regering."

"Er is een duidelijk gebrek aan transparantie bij de toewijzing van de subsidies," merkt Yelena Panfilova op. "Er wordt ook helemaal geen oproep gelanceerd naar organisatie die in aanmerking zouden willen komen voor de subsidies." Ook wordt geklaagd dat het overgrote deel van de subsidies wordt toegekend aan organisaties uit Moskou. Vorig jaar ging 60 procent van de fondsen naar organisaties in Moskou en slechts 33 procent ging naar verenigingen buiten de hoofdstedelijke regio.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home