Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 10, 2011

Nieuw recordaantal Russische miljardairs

Rusland telde het voorbije jaar 114 miljardairs. Daarmee wordt een nieuw record gevestigd. Dat blijkt uit cijfers van het Russische magazine Finans. Het vorige record werd drie jaar geleden opgetekend, toen 101 miljardairs werden genoteerd. Er wordt aan toegevoegd dat het gezamenlijke kapitaal van de tien rijkste Russen het voorbije jaar met 30 procent is gestegen tot 139 miljoen dollar. Drie jaar geleden haalde dat gezamenlijke kapitaal nog een recordhoogte van 221 miljoen dollar.

Roman Abramovich, eigenaar van de Londense voetbalclub Chelsea, viel voor de eerste keer weg uit de top drie van rijkste Russen. Andere namen van de lijst werden niet bekend gemaakt. Om het voorbije jaar in de top vijfhonderd van rijkste Russen opgenomen te kunnen worden, was een persoonlijk kapitaal van 160 miljoen dollar nodig. Dat is 10 miljoen dollar meer dan drie jaar geleden. Vorig jaar voerde Vladimir Lisin, eigenaar van het concern Novolipetsk Steel, de lijst met rijkste Russen aan.

Het kapitaal van Vladimir Lisin werd vorig jaar geraamd op 18,8 miljard dollar. Hij sprong daarmee over Roman Abramovich (derde) en Mikhail Prokhorov, eigenaar van de Amerikaanse basketbal-ploeg New Jersey Nets (tweede). De Russische economie realiseerde vorig jaar een groei met 4 procent, na een daling met 7,8 procent het jaar voordien. Dat was de grootste economische inkrimping uit de Russische geschiedenis.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home