Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 12, 2011

Koeienmaag model voor productie biobrandstoffen

Een koeienmaag bevat microben die plantaardig materiaal kunnen omzetten tot suikers. Dat hebben het Joint Genome Institute (JGI) en het Energy Bioscience Institute (EBI) van het Amerikaanse ministerie van energie ontdekt. Door deze ontdekking zou de massaproductie van biobrandstof niet langer milieuonvriendelijk zijn. Het afbreken van plantenmateriaal tot suikers is een cruciale stap in de productie van biobrandstoffen.

De Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat de pens, de eerste maag van de koe, in staat is om de stoffen cellulose en hemicellulose in gras om te zetten naar suikermoleculen. Cellulose en hemicellulose staan bekend als moeilijk te verwerken stoffen die weinig voedingswaarde hebben voor de meeste dieren. Onderzoekersleider Eddy Rubin merkt echter op dat koeien in hun maag microben hebben om die materialen om te vormen tot kleine suikermolecules.

Het Joint Genome Institute (JGI) en het Energy Bioscience Institute (EBI) zijn nu bezig het proces in de pens van de koe na te bootsen, zodat een nieuwe manier zou kunnen worden ontwikkeld voor de productie van biobrandstoffen. Er is in het verleden veel kritiek geweest op de massaproductie van biobrandstoffen. Door middel van de ontdekte microben zou plantaardig afval zoals gras beter te verwerken zijn, waardoor er een nieuwe impuls zou ontstaan in de massaproductie van biobrandstoffen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home