Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 12, 2011

Wereldkampioenschap voetbal Qatar wordt nachtmerrie

De organisatie van het wereldkampioenschap voetbal tijdens de winter zou een logistieke nachtmerrie zijn. Dat heeft Alex Horne, secretaris-generaal van de Engelse Football Association, gezegd in een reactie op berichten dat het wereldkampioenschap in Qatar over elf jaar mogelijk tijdens de wintermaanden zou kunnen worden gehouden. Horne gaf toe dat het vooruitzicht van een wereldkampioenschap in het kleine emiraat hem het koude zweet heeft doen uitbreken. Qatar haalde het onlangs in een verkiezing boven de Verenigde Staten, Australiƫ, Japan en Zuid-Korea als organisatoren, maar bezorgdheid om de hoge temperaturen tijdens de zomer heeft een aantal betrokkenen doen suggereren om het evenement te verschuiven naar de wintermaanden.

Alex Horne wees er onder meer op dat een verhuis naar de winterperiode de Europese voetbalkalender compleet zou verstoren. Bovendien merkte hij op dat er op dit ogenblik oog geen enkel zicht is op de mogelijkheden die Qatar zal aanbieden op onder meer het gebied van logistiek en trainingsinfrastructuur. Het wordt volgens Horne voor vele teams dan ook bijzonder moeilijk om een degelijke planning op te stellen in het vooruitzicht van het evenement. Hij voegde er aan toe dat ook de meeste voetbalsupporters weinig heil zien in een wereldkampioenschap in het emiraat. Horne gaf aan een ongemakkelijk gevoel te hebben over de toewijzing van het wereldkampioenschap aan Qatar.

Horne merkte onder meer dat de normale voetbalcompetities tijdens de winterperiode gedurende negen of tien weken zouden moeten worden onderbroken om het wereldkampioenschap op de kalender te kunnen plaatsen. Dat betekent volgens Horne niet alleen dat de competities voor een langere periode zouden moeten stilgelegd, maar ook dat het seizoen vroeger zou moeten beginnen of later zou moeten eindigen. "Het wordt een logistieke nachtmerrie," merkte hij op. "Ik twijfel eraan of het goed idee is om het wereldkampioenschap tijdens de winter te laten organiseren." Er werden al vanuit verscheidene hoeken bedenkingen geuit tegen de verkiezing van Qatar.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home