Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 11, 2011

Rome wil niet in concurrentie gaan met Monza

Rome blijft nog altijd geïnteresseerd in de organisatie van een wedstrijd in de Formule Eén, maar niet wanneer daardoor de plaats van de Grote Prijs van Italië op de kalender in het gedrang zou komen. Dat heeft Gianni Alemanno, de burgemeester van Rome, gezegd. Indien de twee wedstrijden concurrentie zouden worden, zal Rome zijn kandidatuur volgens Alemanno opnieuw intrekken. Er wordt gespeculeerd dat er over twee jaar in de straten van de Italiaanse hoofdstad een race zou kunnen worden gehouden. Daarbij wordt er rekening mee gehouden dat de Europese Grote Prijs in het Spaanse Valencia mogelijk in het gedrang zou komen.

Maar met een beperking tot twintig wedstrijden, wil Gianni Alemanno naar eigen zeggen geen hypotheek leggen op de wedstrijd in Monza, dat onlangs een nieuw vijfjarencontract heeft getekend met de Fromule Eén. "Indien Rome een alternatief moet worden voor Monza en er tussen de twee initiatieven gekozen moeten worden, zullen wij ons terugtrekken," voerde Alemanno aan tegenover de Italiaanse televisiezender RAI. "De Grote Prijs van Italië hoort immers thuis in Monza. Wij zijn er echter van overtuigd dat de twee evenementen naast elkaar kunnen bestaan. Monza en Rome zouden immers twee totaal verschillende races zijn."

De Grote Prijs van Italië wordt in Monza op een traditioneel circuit gehouden. In Rome zou er daarentegen gereden worden op een stratencircuit. "De twee evenementen zouden elkaar kunnen ondersteunen en er zou zelfs één pakket kunnen worden samengesteld met de twee races," voerde hij aan. "Ik vind het de moeite om dat spoor verder te onderzoeken, want dat zou een belangrijke stimulans kunnen zijn voor het toerisme en de internationale belangstelling voor Italië opdrijven." Maurizio Flammini, de organisator van de Grote Prijs van Rome, zegt dat de race ten vroegste over drie jaar zal kunnen worden georganiseerd. Indien er voor nieuwjaar een beslissing was gevallen, was volgens hem over twee jaar een wedstrijd mogelijk geweest, maar daarvoor is nu onvoldoende tijd.

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home